Categories
Recepten

Makkelijke Chili con Carne met rode peper flatbread

Hier nog een klassieker in veel Nederlandse keukens. Chili con Carne, iedereen heeft het wel eens gemaakt. Een heerlijk recept wat lekker is als lunch, avondeten of gewoon lekker na een goede avond stappen. Verrek, je kunt de hele dag door chili eten! Dit is niet de snelste chili om te maken, maar voor mij wel een van de lekkerste. Op het moment wel te verstaan, elke keer probeer ik hem weer een beetje beter te maken.

Als bijgerecht ben ik gegaan voor flatbread. Deze heb ik gevonden op de website van Jamie Oliver. In plaats van Jalapeños heb ik een pasta van rode pepers gebruikt, welke ik nog in huis had liggen. Daarnaast heb ik een sausje gemaakt van Turkse yoghurt, bieslook en knoflook. De chili is behoorlijk pittig en dit sausje zorgt voor wat frisheid in het gerecht.

Voor de chili geef ik je geen maten en gewichten. De belangrijkste reden hiervoor is dat je zelf de smaak moet bepalen. Ik maak hem vrij pittig, maar veel mensen kunnen deze hoeveelheid pit niet aan.

Ingrediënten

Voor de chili:

  • Een flinke sucadelap
  • Kleine blokjes bacon
  • Ui
  • Knoflook
  • Komijnzaad
  • Gemalen chilipepers (ik haal ze bij de toko)
  • Piri Piri kruidenmix (ook van de toko. Let op: deze bevatten ook chilipepers)
  • Tomatenblokjes uit blik
  • Een blik kapucijners
  • Een goede rode wijn (als wijn niet goed genoeg is om te drinken, is het ook niet goed genoeg om mee te koken)
  • Paprika
  • 1-2 Rawit pepers (optioneel)

Voor het flatbread:

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram yoghurt
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Pasta van rode pepers (of wat je er zelf doorheen wilt doen)

Voor de yoghurtsaus:

  • Turkse yoghurt
  • Knoflook
  • Bieslook

De hoeveelheden zijn alleen belangrijk voor het flatbread. Voor de chili en de saus is vooral proeven heel belangrijk.

Stappenplan

  1. We gaan beginnen met de Chili con Carne. Snij de ui in wat grotere stukken. De sucadelap snij je in stukken van ongeveer 3 centimeter. De knoflook en de rawit pepers snijd of pers je fijn. Pak een grote braadpan en doe daar wat olie in.
  2. Doe de stukken sucade in de pan en schroei deze dicht. Daarna voeg je de ui, knoflook, bacon en komijnzaad toe. Laat deze allemaal bakken en roer het goed door. Voeg nu de piri piri mix en de gemalen chili toe. Daarna voeg je de tomaten en rode wijn toe. Laat het stoven tot de sucade heerlijk mals is maar nog niet uit elkaar valt. Bij mij kostte het zo’n 3 tot 4 uur.
  3. Snij de paprika in kleine stukken en voeg deze samen met de kapucijners. Laat het nog een halfuur stoven en de Chili con Carne is klaar!
  4. Als de chili nog aan het stoven is, kun je beginnen aan het brood. Pak een grote kom en meng de bloem, yoghurt, bakpoeder en een beetje zout. Wanneer het goed gemengd is, bebloem je handen en kneed het deeg op een bebloemd werkblad.
  5. Deel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot stukken van ongeveer 2 millimeter dik. Smeer de rode peper pasta op het deeg en druk het er in. Pak een grillpan en wat olijfolie. Gebruik een stuk keukenpapier om de pan met de olie in te smeren. Bak het brood 2-3 minuten tot het aan beide kanten mooi goudbruin is.
  6. Voor de yoghurtsaus pak je de yoghurt, bieslook en gehakte knoflook. Meng het samen en we zijn klaar om aan te vallen!

De yoghurtsaus werkt goed tegen de hitte van de pepers in het gerecht. Bron

Heb je zelf een geweldig Chili Con Carne recept. Laat het hier onder weten, zodat ik mijne de volgende keer weer iets beter kan maken. Smakelijk!

Avatar

By FoodBezig

Wij houden van lekker eten, ambachtelijke producten en home made food.

Leave a Reply